Life goes on, take time and make it beautiful!

Unde sunt, unde vreau sa ajung, ce vreau de la viitor?

Mi s-a facut dor sa scriu si vreau sa impartasesc cateva chestii cu voi, daca aveti timp va recomand sa cititi articolul pana la capat. Sa incepem cu un gand bun:  – OG. Mandino spunea asa “Always do your best. What you plant now, you will harvest later.”

Foarte adevarat. E greu sa primesti altceva decat ceea ce “plantezi” in viata ta. Mereu viitorul iti va fi concretizat de actiunile tale din prezent si cateodata din trecut. Ai grija la ce faci acum, candva vei culege rezultatele.

Vor veni si zilele in care trebuie sa culegi ce ai semanat, iar daca nu esti atent vei avea surprize neplacute. Ai grija ca ceea ce semeni sa merite cules, alftel te vei trezi ca nu ai ce culege sau mai rau…culegi ceva ce tu nu iti doreai. Sunt lucruri de care nu ne dam seama decat in momentul in care ne confruntam cu ele.

Partea frumoasa oricarei experiente e ca e trecatoare, astfel se creeaza amintirile (frumoase sau nu). Fara amintiri am fi niste robotei care se trezesc dimineata, merg la somn seara si intre timp nu stiu/tin minte nimic din ce se intampla.Cum ar fi sa traim asa? Te imaginezi traind asa?  De multe ori parca nu vrei sa iti aduci aminte anumite aspecte sau ai vrea sa uiti unele lucruri cat de repede sau din contra ai vrea sa ti le amintesti  toata viata.

Ei acest lucru nu se poate, uitam ca sa facem loc altor amintiri/experiente, uitam ca sa putem merge inainte, sau uitam ca sa nu ne doara asa de tare. Uneori nu uitam un anumit lucru, pentru ca acolo este o lectie importanta de viata. La fel ca si la scoala, viata iti va scoate in cale aceleasi lectii pe care inca nu le-ai invatat. Invata-le cat de repede si cat mai bine, ca sa poti merge mai departe, nu stagna.

Unde vreau sa ajung?

Oricare ar fi motivele nu putem tine minte tot, dar putem invata din trecut cum sa traim in prezent si cum sa ne modelam viitorul. Gandurile tale actuale concretizeaza viitorul tau, make sure it is worth living! Nu spun sa iti monitorizezi gandurile, asta e imposibil si probabil ca ai si innebuni incercand asta.

Sunt multe ganduri care ne trec prin minte in fiecare zi, unele constiente alte inconstiente, e atat de multa informatie in jurul nostru incat e greu sa decizi pe ce sa te axezi.

Totusi cu un minim de efort, poti sa alegi ceva care te fascineaza intr-atat incat uiti de alte lucruri si te axezi doar pe ce conteaza pentru tine. Daca ai gasit asta atunci te sfatuiesc sa lasi orice altceva deoparte si du-te si fa acel lucru. Dar daca nu, cauta in continuare. In momentul in care pasiunile tale se transforma in munca zilnica vei vedea ca totul se intampla cu un scop, totul are un rost si nu vei simti ca muncesti ci vei simti ca traiesti! E o diferenta mare..

Simt ca  am deviat putin de la subiect, am sa revin incet. Vorbeam adineauri de experiente si de faptul ca ceea ce semeni la un moment dat in viata, culegi candva mai tarziu. Nu lasa viata sa aleaga la intamplare experientele pe care le traiesti, acestea conteaza!

Cauta, discuta, citeste, dezvolta-te, du-te si descopera-ti vocatia. Nu privi ca un spectator un film ce se desfasoara in fata ochilor tai, fii actorul principal si fa un film pe care vrea sa il vada toata lumea. Traieste cu o sete de viata inimaginabila, zambeste, destinde-te si ofera-ti momente de relaxare. Gandeste-te la faptul ca daca toate gandurile tale sunt pozitive, pline de optimism si entuziasm, viitorul iti va da ce ceri 🙂 La fel se intampla si daca esti negativist si lipsit de entuziasm, care parte crezi ca e mai buna? Oricum vei primi ceea ce ceri, asta e sigur.

Ce vreau de la viitor?

Nu uita totusi de trecut, e important sa stii de unde vii, ca sa stii incotro te indrepti.  Traieste in prezent, cu lectiile invatate din trecut, cu gandul la viitor si fi mereu cea mai buna versiune a ta (toti ceilalti sunt deja luati 🙂 ). Zambeste, experimenteaza, spera, viseaza, dar totodata fi si realist si transforma visele in realizari, zambetele in bucurii, experientele in amintiri si creaza amintiri ce merita povestite/retraite cat mai des. Asa vei ajunge sa spui ca stii ce e fericirea, asa poti spune, sunt fericit!

Ar mai fi multe de spus, dar deja m-am lungit si nu vreau sa devin plictisitor (mai mult decat am fost :)) ) asa ca va indem sa va urmati pasiunea, descoperiti-va vocatia si “plantati” in viata voastra doar experiente ce merita povestite/retraite.

Cu drag 🙂

Alexandru Matei

Advertisements