Un paradox ciudat: “Ce iti place te raneste”

Citeam acum de ceva vreme “Legenda celor 8 minute…” care spune cam asa:

O femeie saraca cu un copil in brate, trecand pe langa o pestera a auzit o voce misterioasa care i-a spus:
Intra si ia tot ceea ce iti doresti, dar sa nu uiti ceea ce-i mai important. Aminteste-ti ca dupa ce vei iesi poarta se va inchide pentru totdeauna. Asa ca profita de aceasta oportunitate, dar nu uita ce-i mai important.

Femeia a intrat in pestera si a gasit multe bogatii. Fascinata de aur si bijuterii, a asezat copilul pe o stanca si a inceput sa stranga de zor tot ce putea duce.

Vocea misterioasa i-a vorbit din nou: “ Ai doar 8 minute!”

Cand au trecut cele 8 minute, femeia, incarcata cu aur si pietre pretioase, a fugit afara din pestera si poarta s-a inchis.

Atunci si-a amintit ca a uitat copilul inauntru, iar poarta s-a inchis pentru totdeauna.
Bogatia a durat putin, iar disperarea pentru totdeauna.

La fel se intampla de multe ori si cu noi. Avem aproximativ 80 de ani pentru a trai in aceasta lume si o voce ne aminteste mereu:” Nu uita ce e cel mai important!”

Si cele mai importante sunt valorile spirituale, familia si copii, viata, educatia, bunul simt, reputatia, dragostea, adevarul si demnitatea de om.
In schimb castigurile, bogatia, placerile materiale ne fascineaza intr-atat incat uitam de ceea ce e mai important.

Asa ne risipim timpul si dam la o parte esentialul: “ Bogatia sufletului.”
Sa nu uitam niciodata ca viata in aceasta lume trece repede si ca moartea vine cand ne asteptam mai putin. Iar cand poarta vietii se inchide pentru noi, nu ne mai folosesc la nimic regretele.

Traim intr-o lume de probleme, nelinistiti, si toate numai pentru ca am uitat ce e cel mai important: “Bogatia sufletului!”

Dupa ce am citit aceste randuri am stat si am reflectat putin asupra vietii mele actuale. Iata ce concluzii am tras:

Sunt un indragostit de viata incurabil si cei care nu stiu asta deja, probabil afla acum, totusi cred ca in viata   lucrurile materiale conteaza mai putin. Pentru mine conteaza mai mult aspectele sufletesti ale unei persoane.

Desi unii zic ca nu e bine, incerc pe cat posibil sa ma pun in locul altora, sa inteleg ce gandesc sau ce simt si incerc sa imi dau seama de ce reactioneaza intr-un anume fel. Uneori reusesc sa inteleg alteori nu.

Este bine sa intelegi ce vrei tu de la ceilalti, dar este mai important sa intelegi ce vor ei de la tine. Cand vei reusi sa faci aceste lucruri vei stii sa eviti eventuale situatii neplacute, vei stii sa aniticipezi anumite evenimente si poti evita sa te simti ca o soseta :))!

Deja simt ca m-am lungit si devin plictisitor asa ca o sa ma retrag, nu inainte de a va reaminti ca niciodata lucrurile nu sunt asa de rele precum par si noi oamenii avem tendita de  a dramatiza mai mult decat e nevoie! 🙂

Va doresc o seara/dimineata excelenta!

Cu drag,

Alexandru Matei

Advertisements